Kredietwaardigheid controleren

Als u als bedrijf zou kunnen uitsluiten om zaken te doen met klanten die niet of slecht betalen, dan zou u dat waarschijnlijk doen. Laat daarom van tevoren de kredietwaardigheid van een potentiële klant controleren!

Als u in de regio Heerenveen ons incassobureau inschakelt, dan kijken wij of uw potentiële klant financieel betrouwbaar is en stellen we een kredietrapport voor u op. Door middel van dit rapport krijgt u direct antwoord op vragen omtrent de kredietwaardigheid, financiële rapportage met betrekking tot bezittingen, liquiditeiten, bankrelaties en betalingservaringen – aangevuld met een creditscore. Zo weet u altijd precies met wie u zaken doet.

Het belang van kredietwaardigheid

U wilt als ondernemer niet te maken krijgen met wanbetalers, zeker niet als er grote geldbedragen mee gemoeid zijn. Slecht betalende klanten vormen een groot risico voor uw liquiditeit en door wanbetalers kan uw winstprognose zelfs omslaan in verlies. Dankzij een kredietrapport krijgt u een duidelijk beeld van de kredietwaardigheid van uw klant en haar betalingsverleden. Hierdoor kunt u vaak vervelende verrassingen achteraf voor komen. Wilt u dat wij in Heerenveen of in de omgeving van Heerenveen een kredietrapport voor u opstellen? Neem dan contact met ons op via 0513 - 79 90 31 of via ons contactformulier.